Hoppa till innehåll

Att köpa valp från mig

Spicy 9 veckor

Välkommen att höra av dig om du är intresserad av Flatcoated Retriever och vill köpa en valp från min kennel. Jag vänder mig till dig som vill arbeta aktivt med din hund. Mina hundar fungerar mycket bra i det vardagliga livet och med mina barn och barnbarn. Jag är själv mest intresserad av att utbilda och träna mina hundar inom jaktapportering och lägger mycket tid på på att vara ute i skog och mark.

Jag följer SKKs grundregler och rekommendationer för uppfödning. Valparna föds upp hemma hos mig inne i mitt hus. De första fyra veckorna kommer tiken att få pyssla om sina valpar själv. Därefter är valpköpare välkomna att hälsa på. I början får ni kika på dem, men så småningom får ni komma oftare så att ni kan bekanta er med den valp som ska få följa med er hem.  Valparna kommer att ha provat på att gå små promenader, provat att sitta en stund i en bur och de kommer att ha åkt bil en kortare sträcka. De kommer också att få prova på att bära någon dummy och även vilt för att kunna se deras naturliga anlag.
Valptest kommer att genomföras då valparna är ca 7 veckor.

Jag ser fram emot att ha mycket kontakt med er som köper valp från mig. Jag kommer att ha regelbundna träffar för er valpköpare under valp- och unghundstiden och fortsatt för er som vill det. Under valpträffarna kommer fokus att vara på följsamhet och grundläggande apporteringsträning. När valparna blivit unghundar kommer jag att anordna kennelläger med fokus på apporteringsträning och då bjuda in någon duktig instruktör.

Jag önskar att alla valpar HD/AD röntgas från vid ca 15-månaders ålder då detta är en viktig faktor i avelsutvärderingen.
Jag förbehåller mig fri prövningsrätt vid valet av valpköpare. Pris för valparna är 20 000 SEK.

Ett valpkit, en doldafelförsäkring i Agria och 1 års medlemskap i FRK, Flatcoated retrieverklubben följer med (för nya medlemmar till FRK). För dig som önskar kan också ett års medlemskap i SSRK, Spaniel och Retriever-Klubben ingå.

Vid leverans är valparna: Vaccinerade, veterinärbesiktigade, chipmärkta, avmaskade och registrerade i SKK.